Древна легенда разказва

за огромен пасаж пъстроцветни шарани Кои, които плували срещу течението на Голямата Жълта река. Богове и демони наблюдавали с почуда тяхното величествено пътуване. Един ден пасажът стигнал до висок водопад. Много шарани се опитали да го прескочат, за да продължат, но не успели и се отказали. Имало такива, които се отказали без да опитат. Но имало и такива, които останали и продължили да опитват години наред. Боговете се смаяли от упорството и смелостта им. Демоните разбунили водите на водопада още повече, за да попречат и на най-смелите и силните да достигнат върха. След сто години, един шаран успял да скочи толкова високо, че прескочил водопада. За да почетат неговата непоколебимост и постоянство, Боговете го превърнали в златен дракон.
КУПИ ЯНА ШАРАНА 2.0

Коя жена има на разположение 100 години, които да прекара в опити да прескочи стъкления таван на кариерата си?

Пенсионната възраст за жените в България е 65 години.

А ако стъкленият таван е стъклен… похлупак?

Прочетете тази книга

…ако сте от хората, които търсят смисъл в работата, в живота, или просто… си задават въпроси, тази книга е точно за вас.

…ако разбирате от астрология и знаете, че истинските шефове на нашите кариерни съдби са Юпитер и Сатурн, а не човекът, от който зависи повишението ви.

…ако вече сте чели Писма от тигана и знаете, че самоиронията и въображението на Яна Шарана ще ви забавляват до смях (или сълзи).

за ЯНА ШАРАНА 2.0

 

Яна, мениджър в голяма международна компания, се е сблъскала с митичния “стъклен таван” на корпорациите. За да разбере правилната посока и открие изгубената част от себе си, героинята превръща стъкления таван в дансинг и кани любовта на танц. В този нов, преобърнат свят, корпоративната реалност се превръща във фантастично преживяване, където служебните срещи са заменени от срещи с Юпитер, Сатурн и тримата Висши, а служебните конфликти – от комични сблъсъци с тайнствени врагове.

С хумор, самоирония и радикална откровеност, Яна навигира в лабиринт от реални и неизбежни избори. Танцът с лош, но любим партньор. Поредната самотна битка.  Или изборът на душата. Има ли изход, който не изисква саможертва, предателство и заложници…

Яна Шарана 2.0 е вторият роман на Ваня Кирицова. С езика на повествователен журналист и поглед на антрополог, тя изследва мястото на жената в бизнеса и живота. Пречупени през призмата на нейната фантазия, баналното и ежедневното се превръщат  в необикновени истории отвъд времето и пространството, което ги е създало. Когато не пише истории, Ваня е майка и съпруга, астролог, автор на техническа документация… И бивш мениджър.

Аз чета изповедите, вътрешните монолози, диалози и сънища на Яна Шарана с безкрайно удоволствие. Откривам свои въпроси, отговори, колебания, съмнения и решения в тази самоиронична и критична, интелигентна и чувствителна, борбена и нежна, вярваща в любовта, жонглираща с изпитанията на битието на работохолик -ръководител -творец -цял живот учещ се -проницателен астролог -майка -героиня -писател. Наслада ми доставя тази оригинална, толкова богата и автентична нейна реч, която интелектуално ме провокира, емоционално ме въвлича, духовно ме осветлява. Нямам търпение да чета още…

Роси Анастасова

учител

Историята на Яна е историята на всеки съвременен човек, посветил активните години от живота си на кариерата, но отдалечил се по пътя от себе си. Постоянството, упорството и силата да отстоява мениджърските решения провокират проявата на също толкова силните чувствителност, вяра в добротата и надежда за признание на отдавна порасналото младо момиче. Ваня успява да предаде актуалния житейски конфликт на глобалния човек с много любов към човешката му природа и с огромна доза хумор и самоирония.

Десислава Михайлова

автор на техническа документация

Прочетох…плаках…преживях! Но на повърхността имам буйна радост Щастие, че с новата книга на Ваня Кирицова, Астрологията си връща една от най-достойните дъщери и майстор в дълбоките и истинни астрологични съждения! Всяка интуитивна жена ще усети и преживее заедно с Яна Шарана, как понякога обръщаме гръб на копнежа на душата, когато сме призвани да защитим малките си и следваме единствено „трябва“! За да се възстанови вселенската хармония, творецът ни предлага още един миг възможност. Браво, Яна, уловила си го!

Снежана Илиева

автор, преподавател и консултант